Andrija Mandic, rezolucija, Ostrog, crnogorska zastava
Politika

Mandić između sopstvenih i Vučićevih ambicija

Mekše krilo prosrpskog bloka koje je osjetilo čari vlasti i koje se priprema za najavljenu rekonstrukciju vlade već je saopštilo da oštro osuđuje odluku Crne Gore da glasa za rezoluciju u Njujorku, ali je istovremeno od Beograda i Banjaluke tražilo razumijevanje i saopštilo da neće vući poteze koji bi uzrokovali Spajićev pad i povratak DPS-a

Andrija Mandic, rezolucija, Ostrog, crnogorska zastava Ilustracija / VP/Profimedia
maj 30 2024, 05:00

Podeli

Dok se Vučić u Njujorku zaogrnut zastavom, poput navijača na fudbalskoj utakmici, “borio” protiv Rezolucije o genocidu u Srebrenici, dijelio se i špil u Podgorici.

Odmah nakon što je Crna Gora u Ujedinjenim nacijama glasala za usvajanje te rezolucije, Demokratska narodna partija Milana Kneževića suspendovala je dalju podršku vladi Milojka Spajića do ispunjenja njihovih zahtjeva – prvo je usvajanje kontrarezolucije o genocidu u Jasenovcu najkasnije do kraja juna.

Iako je predsjednik Srbije ranije kazao da “Crna Gora nikad neće donijeti rezoluciju o Jasenovcu jer ne smije”, predsjednik crnogorske skupštine i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić smatra da će ona ipak proći.

“Većina poslanika je to potpisala i nema sumnje da će se svi držati onoga što su potpisali”, kazao je Mandić u susret skupštinskoj sjednici koja će se održati par dana nakon pisanja ovog teksta.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price