Milo Đukanović
Politika

Kako su Mila vratili u igru

... i da li mu pomaže Vučić?

Milo Đukanović Da li Đukanović ponovo ima recept za pobedu? / Omer Evren Atalay / Anadolu Agency
мар 07 2023, 15:22

Podeli

Milo Đukanović je ponovo u igri. Svoju kandidaturu za predsjednika Crne Gore potvrdio je uoči samog zaključenja liste ohrabren činjenicom da su mu protivnici zahvaljujući partikularnim interesima, ali i besramnoj neodgovornosti i političkoj infantilnosti, još jednom stvorili uslove za mogući opstanak.

Višestruki premijer i predsjednik Crne Gore čija je partija na izborima 2020. godine izgubila državnu vlast nakon trodecenijske dominacije, ohrabren je da se još jednom upusti u izbornu trku i pokuša da zaustavi osipanje stranke.

“Pobjeda na predsjedničkim izborima je imperativ. Dobili smo jad i bijedu za ove dvije i po godine”, kazao je Đukanović nakon što je prosudio da mu spisak konkurenata otvara mogućnost da u političku penziju ne ode kao gubitnik.

Partije pobjednice na izborima 2020. godine uprkos obećanjima da im je cilj dovršetak detronizacije DPS-a zdušno su se pobrinule da Đukanovićeva najava trijumfa ne zvuči bezazleno. DPS je do posljednjeg trenutka vagao koga će kandidovati, a u opticaju je bilo više imena – od bivše visoke partijske funkcionerke, danas diplomate Milice Pejanović Đurišić, do odlazećeg gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića. Ti kandidati figurirali su kao mogući odgovor na kandidata pozicije protiv koga Đukanović ne bi imao šansi. Odluka da odvozi još jedan izborni krug u Podgorici zato je vjerna slika serije loših poteza njegovih konkurenata.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price