Panini sličice za Evropsko prvenstvo i Mundijal
Društvo Najopasniji rezultat Podcast Sport

Zašto niko ne skuplja sličice: Smrt Paninija i EURO 2024

Jubilarna, 50. epizoda podkasta "Najopasniji rezultat" o samolepljivoj nostalgiji, kapitalizmu i najružnijim fudbalerima

Panini sličice za Evropsko prvenstvo i Mundijal / DOUGLAS MAGNO / AFP / Profimedia
jun 04 2024, 11:00

Podeli

Pred vama je 50. epizoda podkasta “Najopasniji rezultat” u produkciji Velikih priča.

Slavimo jubilej i ovom pedesetom epizodom zapravo zatvaramo sezonu. Sve je počelo u martu 2023. i ova naša golema sezona bila je podeljena na dve totalno nesrazmerne polusezone – jednu od 10 i jednu od 40 epizoda. Pričali smo u prvih 10 o svim sportovima, čak i o golfu, da bismo se od avgusta prošle godine fokusirali na tri fudbala i jednu košarku mesečno. Ponešto smo za to vreme pogodili i to vam nabili na nos, mnogo smo se smejali i zato smo odlučili da sezonu završimo sa stilom.

Prvo, da to bude jedna revijalna tema, sada kada svi pričaju samo još o finalu Lige šampiona, ali je ono toliko neatraktivno i zbog klubova koji ga igraju i zbog blizine Evropskog prvenstva da bi svi realno radije otišli na odmor.

Drugo, zato što je ova tema o kojoj ćemo pričati obeležila sve naše živote.

Treće, zbog toga što ovako pravimo most ka Evropskom prvenstvu i onome što ćemo tokom turnira raditi – a biće u ovoj epizodi i o tome reči.

I na kraju, jer je prva epizoda “Najopasnijeg rezultata” snimljena u ovom sastavu, pa neka bude i ova, makar zasad poslednja.

Marko i Uroš su u ovoj finalnoj epizodi “Najopasnijeg rezultata” govorili o sličicama. O maniji skupljanja sličica pred velika takmičenja i prvo pitanje na koje su jedan drugom odgovorili bilo je: “Koliko ti fali u albumu?”

Odgovor je nažalost bio: “Sve.”

Jer ove godine pred EURO nema baš nikakvog hajpa oko sličica. Zbog toga što to više nije Panini. Zbog toga što “Topps” ima neki svoj koncept. Zbog toga što “se znalo kako se to skuplja”. Zbog toga što imamo više para, a manje motivacije nego kad smo bili klinci. Zbog toga što smo možda samo matori i džangrizavi.

Marko i Uroš u ovoj epizodi otkrivaju i koji su njihovi prvi albumi, koji su im najdraži, koje nisu popunili, i pitaju se ko su ljudi koji popune baš čitav album, a pričaju malo i o igrama koje su igrali sa sličicama i o tome da li su, i ko i kako i zašto, ikada prevarili Panini.

Razloga da slušate ovu epizodu tačno je onoliko koliko je sličica u albumima za velika takmičenja – sve više.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price