Najopasniji rezultat Podcast

Podcast Najopasniji rezultat: Čelsi – koji đavo?; navijački bes, otkazani derbiji

Sa Vladimirom Novakovićem i Mihovilom Topićem o Amsterdamu, o ultrasima koji kontrolišu Olimpik i kako je Hajduk amortizovao takve uticaje, i najviše o Čelsiju

/ Ian Kington / AFP / Profimedia
sep 26 2023, 18:55

Podeli

“Listen son”, said the man with the gun
There’s room for you inside

Nema samo Mesec, kao kod Pink Floyda, tamnu stranu. Ima je i fudbal.

Pred vama je četvrta epizoda podkasta Najopasniji rezultat u produkciji Velikih priča. Posle najava Premijer lige i Lige šampiona i evropske sezone regionalnih klubova, u novoj epizodi i u svim narednim, pažnju ćemo posvetiti nekim konkretnim pitanjima i konkretnim temama.

Razgovarali smo o Čelsiju i koji se matrak dešava sa tim klubom, ali i o ratu koji Ajaks i Olimpik Marselj vode protiv svojih navijača i ko tu protiv koga zapravo ratuje.

U Antverpenu, odakle se javio Vladimir Novaković, vreme je toplo, a u Omišu, odakle se javio Mihovil Topić, „najljepše doba godine, nakon 15. septembra“.

U Beogradu, odakle se javio domaćin, klima je srednje žalosna, a atmosfera vrlo žalosna – zbog oružanog sukoba na Kosovu i Metohiji i ubistva najmanje četiri osobe u tim sukobima, odloženo je novo kolo fudbalskog prvenstva i u njemu večiti derbi.

Ali smo u ovoj epizodi makar pokazali da „nama nije najgore“.

O internalizovanom rasizmu u Amsterdamu i među navijačima Ajaksa i njihovim bivšim igračima, o ultrasima koji kontrolišu Olimpik i kako je Hajduk iz Splita amortizovao takve uticaje, o razlikama u mentalitetu i najviše o Čelsiju, mentalitetu tog kluba i trenera koji ima lep CV, ali i ogroman izazov pred sobom… slušajte na svim audio platformama i na YouTubeu.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price