Podkast Kako da izgradite dobar život
Kako da izgradite dobar život Podcast

Zašto je dobro svađati se sa partnerom

Kad neko kaže "Mi se nikada ne svađamo", to je odmah sumnjivo – Osma epizoda podkasta "Kako da izgradite dobar život"

Podkast Kako da izgradite dobar život Dobar život / Ilustracija/Velike priče
apr 22 2023, 05:00

Podeli

U osmoj epizodi podkasta “Kako da izgradite dobar život” sa Ivom Branković, psihoterapeutkinjom, u produkciji Velikih priča, odgovaramo na pitanje zašto svađe i rasprave u braku ili vezi nisu loše, zašto su važne i čak neophodne.

Uvreženo je mišljenje kada se neko dvoje u vezi ili braku oko nečega ne slaže, raspravlja ili svađa, da je to loše. Međutim ako čujemo da neko dvoje kaže “mi se nikada ne svađamo”, i tu je odmah sumnjivo da nešto nije u redu.

Svađe mogu biti u opsegu od podele kućnih poslova do neslaganja oko preseljenja u drugu zemlju, ali način na koji se slažu sudovi u mašinu za pranje je “tačka razdora” u skoro svim vezama. U podkastu dajemo odgovor i na to veliko pitanje – zašto se svađamo oko tako naizgled banalne stvari – kako se ređaju prljavi sudovi u sudomašinu?

Zar nije bolje raspraviti pa se makar i isvađati nego “gurati stvari pod tepih”, i po čemu se razlikuju parovi koji se svađaju i oni koji se ne svađaju? Kako bi trebalo da se svađamo i šta je konstruktivna svađa? Zašto nije dobro da deca nikada ne vide svađu roditelja i zašto je dobro da je vide?

Da li se kroz svađe i rasprave ponovo gradi bliskost? Ili kako gubimo i ponovo uspostavljamo bliskost u partnerskom odnosu kroz priču, raspravu pa i svađu?

Podkast “Kako da izgradite dobar život” možete slušati na svim platformama – Spotify, Deezer, Podcast.rs, ApplePodcast – ili na sajtu Velikeprice.com.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price