Podkast Kako da izgradite dobar život
Kako da izgradite dobar život Podcast

Napravite spisak stvari koje više ne želite da radite

Peta epizoda podkasta "Kako da izgradite dobar život"

Podkast Kako da izgradite dobar život Dobar život / Ilustracija/Velike priče
apr 01 2023, 08:00

Podeli

Peta epizoda podkasta “Kako da izgradite dobar život” sa Miom Popić i Ivom Branković, psihoterapeutkinjama, u produkciji Velikih priča, odgovara na pitanje da li poslednjih godina sve više ljudi odustaje od novogodišnje liste planova i zašto taj koncept pada u vodu.

Čak polovina novogodišnjih planova propadne u prva tri meseca. Pitanje je i kako uopšte praviti neke planove u svetu koji se poslednjih godina dramatično menja.

Iako odbacivanje stvari koje ne želimo zvuči negativno, da li ima i nešto loše u ovom obrnutom procesu od pravljenja planova koje želimo da ostvarimo? Da li sa tim koja si lista, “To do” ili “Not to do”, ima veze i kakva si ličnost? Da li su one korisne za ljude koji ne umeju da kažu “ne” pa se preopterete obavezama?

Mia Popić i Iva Branković, psihoterapeutkinje, pričale su kako se u psihologiji posmatraju liste novogodišnjih želja, i zašto taj metod ponekad ne funkcioniše. I zašto su zbog toga u poslednje vreme aktuelne “Not to do” liste koje služe kao alat da ostanemo fokusirani na zaista važne zadatke u svom ličnom životu i u karijeri.

Saznaćete šta je u stvari “Don’t do” lista i kako napraviti listu stvari koje ne želite više da radite.

Ono što bi svakako trebalo da stavite na svoju “To do” listu jeste da slušate podkast “Kako da izgradite dobar život”, a to možete na svim platformama – Spotify, Deezer, Podcast.rs, Apple Podcast – ili na sajtu Velikeprice.com

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price