Podcast Sport

Omaž Miloju + od Istoka do Zapada, mene tuga napada

32. epizoda podkasta „Najopasniji rezultat“, o košarkaškim, prekookeanskim i tužnim temama

/ Ilustracija VP / Screenshot
jan 23 2024, 17:15

Podeli

Pred vama je 32. epizoda podkasta „Najopasniji rezultat“, u produkciji Velikih priča. A ovoga puta teme su košarkaške i prekookeanske. Iako je jedna od njih, početna, previše naša i previše tužna da bi bila istinita.

Svet i život u njemu – koji ume da bude i gadan i divan, život koji je on umeo da voli – napustio je Dejan Milojević, deo stručnog štaba Golden Stejta, košarkaški trener i pre toga košarkaš koji je menjao živote ljudima nabolje. Zato je prvi deo ove epizode, taman dovoljan da se ni on ne bi naljutio zbog prevelike pažnje – posvećen njemu.

Posle omaža Miloju, naš trojac – Uroš Jovičić, Miloš Jovanović i Toni Lazarušić – prošetao se Zapadom i Istokom NBA lige (tim redom) i došao do zaključka da ne postoji konsenzus ni oko jedne ekipe: nikome ne verujemo do kraja.

Timovi su ili krenuli u neke nove procese, ili su zapeli u starim, gubeći vreme i identitet; timovi koji su prijatno iznenadili nemaju još zrelost za najdalje domete; timovi koji su neprijatno iznenadili teško da će okrenuti stvari u svoju korist. A neko tu mora da bude šampion. Pa je zato najmanja kvota u ovoj epizodi podkasta stavljena na aktuelnog šampiona – Denver ima nešto kraću klupu i to će teško nadomestiti, ali je i dalje, na pola regularne sezone, glavni favorit za naslov prvaka.

Pričalo se u ovoj epizodi i o Bogdanoviću kao potencijalnom šestom igraču lige i izvlačena su poređenja Kavaja Lenarda i Dejana Savićevića, spomenut je jednom Liverpul (radi uroka) i nijednom nisu spomenuti ni Luka Dončić i njegov Dalas, ni Lebron Džejms.

Nešto, zaboga, morate i pročitati na Velikim pričama.

Do tada, uživajte u slušanju.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price