Najopasniji rezultat Podcast Sport

Najopasniji rezultat, E33: I Klop i derbi i Karabatić i NFL i Dončić

Sportska mućkalica, ili - više pažnje raznim (vrlo važnim) pitanjima

Paul Currie / Shutterstock Editorial / Profimedia
jan 30 2024, 18:31

Podeli

Pred vama je 33. epizoda podkasta Najopasniji rezultat, u produkciji Velikih priča. Nešto drugačija od ostalih jer smo bili prinuđeni – zbog objektivnih sportskih okolnosti – da ništa važno ne preskočimo. Zato je pred vama prava pravcata mućkalica u kojoj ćete jasno čuti sve ono što ovaj period godine donosi: i zimsko fudbalsko čistilište i košarkaški levak i NBA zagrevanje i NFL usijanje i oproštaj od rukometa sve do sledećeg velikog takmičenja.

Epizodu otvaramo Klopom, iako smo o Klopu onoliko pisali na Velikim pričama. O tome ko će da ga nasledi i šta bi taj neki – a kažu da je krupna riba – zapravo sve morao da nasledi, uprti na leđa i ponese sa sobom pred navijače Liverpula. Uroševe su opservacije ne tako rani jadi svih navijača Redsa s kraja ovog januara. I januar i bele zimske vragove…

Miloš Jovanović analizira minuli derbi u kom je Crvena zvezda pobedila Partizan 88:86 i zakucala se za prvo mesto ABA lige. Zašto Zvezda toliko luta, pa za 10 minuta uspeva da prospe sve dobro što napravi? I kako Partizan toliko loše počinje, pa za 10 minuta uspe da popravi sve što prvih pola sata okači mačku o rep?

Mihovil Topić je ekskluzivno najavio da Nikola Karabatić završava reprezentativnu karijeru na Olimpijskim igrama. Ekskluzivno jer smo uvereni da i sam Karabatić još nije siguran gde mu je kraj i kada će se konačno – na radost svih rivala – povući, ali će u Parizu, oko vrata nositi i zlatnu medalju sa ovog Evropskog prvenstva. Francuzi i Danci, pa odmah ispod njih Nemci, Šveđani i Španci, svi oni sa jedne strane, a svi mi ostali sa druge. Dva smo sveta različita.

Vladu Novakovića smo izbacili iz zone komfora, pa posle Zimskih olimpijskih igara sada priča o NFL-u. Ovo smo se, shvatili ste, šalili. Vladu je nemoguće izbaciti iz zone komfora, a još ga je teže prekinuti, pa ćete čuti sjajne opservacije o tome ko se i na koji način dokopao Superbola. O tome ćete, inače, ovih dana i čitati na sajtu Velikih priča.

Za kraj epizode, Toni Lazarušić objašnjava kako smo dočekali da u NBA ligi svako treće veče neko ubaci 50 poena, a da neki igrači sa lakoćom dobace i do 70 poena. Sa lakoćom jer da je uzeo još šuteva, Dončić je mogao i da se približi stotki.

Od sledećeg utorka, standardne fudbalske i košarkaške emisije na svim audio platformama i na YouTube. Do tada uživajte u mućkalici.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price