Najopasniji rezultat Podcast Sport

Engleski fudbal, završna faza – Liverpulov vrtić i jedan „fejkover“

U 37. epizodi podkasta "Najopasniji rezultat" priča se o engleskom fudbalu, na sve načine. I ekonomski i navijački i stručno i proročki

/ Joshua Smith / Sipa Press / Profimedia
feb 27 2024, 17:46

Podeli

Pred vama je 37. epizoda podkasta Najopasniji rezultat u produkciji Velikih priča. Epizoda u kojoj se priča o engleskom fudbalu, na sve načine. I ekonomski i navijački i stručno i proročki. Iako se niko iz naše fudbalske (a ni košarkaške) rotacije nije pokazao kao uspešan prorok.

Ovo je prelomni deo sezone jer su gotovi praznici, kontinentalni šampionati i nadoknađene su sve zaostale utakmice, a počeli su i evropski megdani. Pred nama je 12 kola u kojima će se odlučiti šampion, a u tu završnu fazu svi ulaze različitog raspoloženja.

Junajted sa novim šefom – ser Džim Ratklif je preuzo klub, a Vlada Novaković objašnjava zašto bi to mogao da bude fakeover.

Liverpul sa peharom Liga kupa – Redsi su desetkovani pobedili Čelsi, a Vlada i Uroš objašnjavaju zašto je u produžecima Poćetino doveden do suza i kako su to uradila deca. (Dobro, i zašto to nije Klopov legacy, kako kaže Mr. Novaković).

A Siti, Arsenal i bukvalno svi drugi sa nekim ambicijama i imperativima. Siti je dokazao da može da pobedi i 15 poslednjih kola u nizu ako je potrebno, pa će za njegove konkurente mart biti najvažniji mesec – Junajted, pa Liverpul, pa Brajton, pa Arsenal. Arteta više ne može da tankuje tek tako ni u jednom takmičenju jer je sve važno. Iz sredine tabele bi neko mogao da se katapultira ka Ligi šampiona, a sa dna Barnli i Šefild ne mogu da se katapultiraju nigde.

Ipak, borba za opstanak biće na krv i nož, jer i Everton i Notingem Forest imaju svoja suđenja i kazne koje ih verovatno čekaju, pa bi Luton koristeći dvostruke aršine FA možda mogao da preživi. Na radost svih koji vole fudbal i autsajdere.

O svemu tome, slušajte u novoj epizodi podkasta, koji možete slušati na svim audio platformama i na YouTube.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price