Kultura

Žena u Britney još traži slobodu

"The Woman in Me" naziv je memoara koji zvanično izlaze ove nedelje, iako već danima unazad online etrom odjekuju delići njene najdublje, verovatno mukotrpno sročene intime – tek toliko da gutamo red po red u nedokučivom nagonu

Ilustracija VP/Profimedia
okt 25 2023, 05:00

Podeli

“Postoje samo dve vrste ljudi na svetu. Oni koji zabavljaju i oni koji posmatraju”, stih je iz pesme “Circus” Britney Spears. Pa ipak, čini se da su u njenom životu sve to vreme – dok je pozirala kao majstorica cirkusa, krotiteljica zmija, čirlidersica života i neprikosnoveni pin up dial up interneta – bile dve sasvim drugačije fele ljudi: oni koji su je iskorišćavali i oni kojima je morala da se pravda. I mi svi, i vi koji čitate i mi koji o tome pišemo – spadamo u jedan od tih tabora.

“Žena u meni” naziv je memoara koji zvanično izlaze ove nedelje, iako već danima unazad online etrom odjekuju delići njene najdublje, verovatno mukotrpno sročene intime – tek toliko da gutamo red po red u nedokučivom nagonu. Raštrkani poput veša koji je na vetru pao sa štrika (abortus ovamo, Aderrall tamo) još su jedna prilika da kao civilizacija puna klik-onanista “na bis” seirimo nad jedinom pop zvezdom kojoj nije pošlo za rukom da ikad bude “svoja”; već su je svi vukli za mišicu kao da je njen život neprestana scenska koreografija za “I’m a slave for you”.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price