Let 3
Kultura

Orvel i Haksli na Evroviziji: Još jedna priča o Let 3

Svima je jasno kome pjeva Let 3 kad spominje „malog podlog psihopata"

Let 3 Zbog takve poruke Let 3 bi mogao naići na velike kritike organizatora Eurosonga i eliminaciju ranoj fazi / Foto promo
mar 01 2023, 20:40

Podeli

U kratkom dokumentarnom filmu „Johnny Rotten’s tour of London”, u jednom trenutku, gospodin Lydon sjedi u pabu vidno snužden. Pab je prazan, tek još jedan drevni posjetitelj otpija svoje vrijeme iz krigle s pivom. Lydon se počinje nervozno meškoljiti i govori u kameru – “Zabranili su pušenje u pabovima! Znate što će slijedeće biti zabranjeno? Zabranit će cugu!”

Uvijek kada razmišljam o teroru zdravog života i trezvenosti, sjetim se te scene. I iznerviram koliko ljudi nasjeda na podmuklu propagandu kapitalističkog sustava koji pod agendom zdravog života, hineći da tako vodi računa o našem zdravlju, zapravo, uništava i zadnje ostatke javnog zdravstva u svijetu.

Laibach je još davno, u svom proglasu, napisao – demokracija je razvijeni oblik totalitarizma. To je živa istina, zapadna demokracija ide ka tome da nas suptilno uvjeri kako želimo ono što, suštinski, moramo, jel’, nema nam druge ako želimo ostati na životu.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price