Sex Education, season 4
Kultura

„Sex Education“ je „Dragi Bravo“ za generaciju Z

“Too much woke” kada je u pitanju ova serija, ne može da bude tačno. Jer, prosto nije “too much”. Čak ni sa ovom poslednjom sezonom u kojoj je fokus na pravima trans osoba

Sex Education, season 4 Sex Education, season 4 / Netflix / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
sep 30 2023, 05:00

Podeli

“Kako deci da objasnim?” jedna je od omiljenih rečenica koju ljudi izgovore kada neke pojave, fenomene ili situacije ne mogu da objasne ni sebi. Ili kada su protiv određenih pojava, fenomena ili situacija, a dovoljno su razumni da znaju da je to negde ljudski i životno pogrešno — tada se sakriju iza svoje dece. Najčešće prave, a neretko i izmišljene za potrebe platforme X.

Ta nužnost “objašnjavanja deci” inicijalno se vezivala za npr. načine oblačenja pevačica popularne muzike (uvek pevačica, naravno, nikada pevača), dok bi se kasnije, paradoksalno, pomerila ka ljudskim pravima manjinskih grupa. I ne samo manjinskih.

Čini se da je upravo to polazište, koje sigurno ima neku svoju frazu i u engleskom jeziku, polazište nekih od najpopularnijih serija primarno namenjenih kategoriji koja se u istom tom jeziku zove “young adults”.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price