Kultura

Scoop: Tresla se gora, ulovio se miš

Deluje da je Netflix ispravno prepoznao glad javnosti za još "krunskih" tema, baš kao i za škakljivim materijalom koji je u vezi sa samoupokojenim biznismenom i pedofilom Jeffreyjem Epsteinom

Rufus Sewell kao princ Andrew / NETFLIX / Planet / Profimedia
apr 12 2024, 05:00

Podeli

Tokom priprema za poslednju sezonu “The Crown” jedno od pitanja koje se najčešće potezalo bilo je da li će se i kako Peter Morgan pozabaviti skandalom koji se tiče princa Andrewa. Ispostavilo se da neće nikako i da će ta stvar ostati sa one strane hronološkog sleda događaja do koga je on odlučio da se pozabavi britanskom kraljicom i njenim porodičnim anturažom.

Deluje da je Netflix ispravno prepoznao glad javnosti za još “krunskih” tema, baš kao i za škakljivim materijalom koji je u vezi sa samoupokojenim biznismenom i pedofilom Jeffreyjem Epsteinom (kome je strimer, inače, već posvetio solidan dokumentarni serijal “Jeffrey Epstein: Filthy Rich”). Otuda je sveže plasirani film “Scoop” možda najzgodnije prihvatiti kao neku vrstu spinofa ili nastavka “The Crown”, a ne bi mi bilo teško da poverujem da je čitava stvar i iznikla iz nekog odbačenog restla koji je bio namenjen finalnoj sezoni serije. I tu negde se dešava sve što je zanimljivo, ali i loše u vezi sa ovim filmom.

Ako čitate ovaj tekst, pretpostavljam da ste i gledalac “The Crown” i solidan poznavalac prilika “na dvoru”, ali nije zgorega napraviti malu rekapitulaciju. Princ Andrew je stari, “dobri” prijatelj Ghislaine Maxwell, koja je tokom raznolike karijere bogate britanske “soušalajtice” na kraju završila kao osoba od najvećeg poverenja američkog biznismena Jeffreyja Epsteina. Po toj liniji usledilo je prijateljstvo, žurke, poslovne nabavke i nameštaljke, od kojih su svi imali koristi. A onda je Epstein optužen za podvođenje i seksualno zlostavljanje maloletnica, kako na svom “dvoru” u Njujorku, tako i na svom privatnom ostrvu do koga je prevozio njegov privatni avion odmilja nazvan “Lolita”.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price