Munje
Kultura

Rođeni su u 21. veku (ili tu negde). Šta njima znače “Munje”?

Najmlađi i najneiskvareniji deo redakcije “Velikih priča” čuo je za film “Munje”, čiji se nastavak željno iščekuje. Ma šta čuli, nego i napisali

Munje Munje / Ilustracija Velike priče
mar 22 2023, 20:32

Podeli

Petoro talentovanih mladih ljudi koji trenutno obnašaju praksu (i nešto više od toga) u redakcijama Nedeljnika i Velikih priča piše o kultnom filmu “Munje” u pokušaju da svima nama odgovore – da li je sve ono sa rizlom i kasetama i naj..aćete bila generacijska priča ili balkanski evergrin?

Jedna loša decenija stala je u jednu lošu noć. Prazni rafovi. Oni koji su puni zelene se, od jedinog u ponudi – šampona od koprive. Prazni rezervoari jer nema goriva, a i da ga ima niko nema para.

Inflacija samo raste. Danas dobiješ platu koju ako odmah ne potrošiš sutra nemaš ni za žvake. Znate tu priču. Slika je jasna, predsednik je poznat i vreme je locirano.

Sat i po vremena neplanirano kultne filmske trake “Munje!” ostaće svim generacija veran prikaz jednog haotičnog perioda ove zemlje, u kom svi, dovijajući se na razne načine, na kraju uspeli da se snađu.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price