Munje
Kultura

Rođeni su u 21. veku (ili tu negde). Šta njima znače “Munje”?

Najmlađi i najneiskvareniji deo redakcije “Velikih priča” čuo je za film “Munje”, čiji se nastavak željno iščekuje. Ma šta čuli, nego i napisali

Munje Munje / Ilustracija Velike priče
mar 22 2023, 20:32

Podeli

Petoro talentovanih mladih ljudi koji trenutno obnašaju praksu (i nešto više od toga) u redakcijama Nedeljnika i Velikih priča piše o kultnom filmu “Munje” u pokušaju da svima nama odgovore – da li je sve ono sa rizlom i kasetama i naj..aćete bila generacijska priča ili balkanski evergrin?

Jedna loša decenija stala je u jednu lošu noć. Prazni rafovi. Oni koji su puni zelene se, od jedinog u ponudi – šampona od koprive. Prazni rezervoari jer nema goriva, a i da ga ima niko nema para.

Inflacija samo raste. Danas dobiješ platu koju ako odmah ne potrošiš sutra nemaš ni za žvake. Znate tu priču. Slika je jasna, predsednik je poznat i vreme je locirano.

Sat i po vremena neplanirano kultne filmske trake “Munje!” ostaće svim generacija veran prikaz jednog haotičnog perioda ove zemlje, u kom svi, dovijajući se na razne načine, na kraju uspeli da se snađu.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price