Džonatan Rumi kao Isus u seriji
Kultura

Najgledanija serija na svetu

... za koju niko nije čuo – fenomen "The Chosen"

Džonatan Rumi kao Isus u seriji Džonatan Rumi kao Isus u seriji “The Chosen” Dalasa Dženkinsa / Out of Order - Album / Album / Profimedia
jun 28 2024, 05:00

Podeli

Sledbenici moji, vi koji iz nedelje u nedelju pratite moje Velike besede na ovome mestu, vi koji znate kom obliku radikalnog ateizma se molim, vi koji ne prezirete cinizam već ga u vremenima u kojim živimo prihvatate kao hleb nasušni, vama želim da kažem da ovog Isusa morate i treba da upoznate. I da je on možda najbolji od svih koji su nam se do sada ukazali.

Taj Isus nam stiže u jednoj od, ako ne i najgledanijoj seriji na svetu, “The Chosen”, čiju prvu sezonu možete da pogledate na Netflixu, dok su ostale rasute po drugim strimerima. To je malo muke spram večnosti, tj. dvadesetak sati neočekivano privlačnog religioznog i ljudskog iskustva koje vas na kraju čeka.

Poslednjih godina mimo “Holivuda” razvila se posebna filmska i TV industrija koja želi da udovolji konzervativnijoj i religioznijoj publici sa kojom su tradicionalno “levi” i progresivni stvaraoci u sve većem i većem raskolu. A otkako se “woke” ideologija pozicionirala kao dominantna, mogli bismo da kažemo da su doskora samo suprotstavljene strane sada u sve očiglednijem i burnijem ratu.

Religioznih ostvarenja bilo je uvek. Svojim biblijskim epicima Cecil B. DeMille dominirao je Holivudom u prvoj polovini prošlog veka, dok je jedan od najvećih filmskih blokbastera svih vremena, “Ben Hur”, baš priča u čijoj se pozadini “rađa Isus”. Međutim, tada je Holivud bio sinhronizovan sa ostatkom nacije. Verovanje u boga nije bilo samo dominantna karakteristika konzervativnijih sredina, već jedan od stubova celog (američkog) društva.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price