Kultura

Moda u 2023: Srebro, zlato i ukradene Margiela cipele

Kad selo kaže pijan si, lezi pa se valjaj. I to, po mogućstvu, što pre...

Queen Bey nas je usput naterala da se oblačimo u – srebrno / Brian Prahl / SplashNews.com / Splash / Profimedia
dec 27 2023, 05:00

Podeli

U modi, vreme se sve manje meri konvencionalno propisanim sezonama – proleće, jesen, i sve između – a sve više nezaboravnim momentima na raskrsnici trendova i pop kulture. Super Bowl halftime show? Ne pitajte me ko je pobedio, pa ni ko je igrao – samo se sećam kako nam je Rihanna najavila svoju drugu trudnoću noseći Loewe i Alaïa kreacije napravljene samo za nju.

Niko drugi ne bi mogao tako trijumfalno da iskoristi najpompezniju binu na svetu kako bi pejdžerisao poruke lične prirode, niti da to uradi sa toliko “jebe mi se” šarma. Gest dodirivanja zaokrugljenog stomaka bio je suptilan, ali nedvosmislen, i osim što je pokrenuo lavinu onlajn špekulacija bio je i svojevrsni šlagvort za goruću medijsku temu o tome na koji način komentarišemo žensko telo u etru.

Još jedan “big reveal” ove godine – trenutak kada je Pharrell Williams za potrebe masovne modne revije obavio pariski Pont Neuf u zlatnu foliju. Učinio je toda bi nam slikovito prikazao u kojoj meri će njegov “dodir Mide” promeniti mušku liniju Louis Vuitton, na čijem je sad čelu kao kreativni direktor – a potvrda budućeg LV bestselera stigla je nekoliko meseci kasnije u vidu nove verzije Speedy torbe koju je osmislio u jarkim bojama, kao ironičnu referencu na lažnjake sa njujorškog Canal Streeta. Koristeći egzotičnu kožu, koja ima najlepši “pad” odavno viđen na bilo kom modnom detalju, Pharell je dao alibi za milionsku sumu na etiketi. Ko bi uopšte izdvojio milion dolara za torbu? NBA igrač PJ Tucker, koji je torbu fotkao za svoj Instagram, ili obožavani gen Z glumac Jacob Elordi, koji se sa istom našao pred objektivom paparaca.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price