Kultura

Madonna nikad nije bila ovoliko iskrena

Provokacija, bunt i nepristajanje obeležili su Madonninu karijeru tokom svih ovih godina, ali evolucija je oduvek bila ono što ju je zaista ložilo

/ Ilustracija VP / Profimedia
jan 18 2024, 10:21

Podeli

Njena turneja Celebration predstavlja retrospektivu sa portfeljom, tematsko istraživanje prošlosti pa možda čak i uvid u to kako će izgledati sledeća faza njenog života i rada.

Morao sam da otputujem u Lisabon da je (sa)slušam. Čuj, morao – želeo sam…

“Jesmo li se upoznali?”, upitaće Madonna šeretski nakon što je već otpevala nekoliko pesama. To je retoričko pitanje, ako imamo u vidu njenu hitovima nakrcanu karijeru dugu četiri decenije, istrajnost na spisku najprofitabilnijih turneja u istoriji savremene muzike, i sve one fanove u majicama sa najikoničnijim izdanjima Luise Chicone te pokojom “live to tell” suzicom u uglu očiju (kao što je potpisnik ovih redova). Stoga, Celebration Tour ima podjednako snažna uporišta u najboljim i u najgorim vremenima, u trijumfima i dubiozama, u obožavanju i u osporavanju: na koncu, to je njena prva turneja posvećena hitovima umesto novom albumu, koja je (uz mnogo neizvesnosti) ipak jesenas krenula na put širom sveta, sa svim prepoznatljivim atributima Madonninog spektakla.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price