Kultura

Kako su institucije zloupotrebile jednu muzičku školu

Na mnogo nivoa ovo je jedan od najvećih skandala koje pamtim i koji zapravo imaju za cilj da potpuno poravnaju napore da se bar malo muzika uzdigne iznad svakodnevnih sramnih pokušaja obezvređivanja, nipodaštavanja i uništavanja osnovnih postulata

/ Image by Freepik
avg 29 2023, 05:00

Podeli

Vest dana za mene je bez sumnje nastup izvesne “Edite” na gradskom trgu u Kruševcu, u organizaciji Kancelarije za mlade! Zapravo, ničeg čudnog ne bi bilo u tome, navikli smo već na eksploziju kiča u organizaciji zvaničnih gradskih i republičkih institucija, ali ovog puta su malkice prevazišli sebe. Kao predgrupa (bukvalno, tim rečima), najavljen je nastup učenika Muzičke škole “Stevan Hristić” iz Kruševca!

Dakle “Edita” treba da se uzdigne na nivo “umetnice”, pa su tu talentovana dečica da priskoče u pomoć. Na Međunarodni dan mladih! Na mnogo nivoa ovo je jedan od najvećih skandala koje pamtim i koji zapravo imaju za cilj da potpuno poravnaju napore da se bar malo muzika uzdigne iznad svakodnevnih sramnih pokušaja obezvređivanja, nipodaštavanja i uništavanja osnovnih postulata.

Stegao sam srce, zatomio dušu i otišao na YouTube da vidim i čujem Editu. Nije me ništa iznenadilo, banalni tekst o kafanama, lomljenju srca, bez melodije, zapomaganje i cijukanje, uz što direktnije prisustvo golotinje osnovni je i jedini “izraz” koji se koristi u nastupima. Neko u Kruševcu, iz Kancelarije za mlade baš, baš voli ovako nešto, zar ne?

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price