Kultura

Indijana Džons i artefakt mladosti

Da li možete da podnesete da je dr Henri Džons Junior, ili Han Solo, ili Rik Dekard, zlovoljni tip koji prstom neće mrdnuti za sopstvenu sreću?

Levo: Marion i Indi u “Otimačima izgubljenog kovčega”; u sredini: Indi i njegovo kumče Helena u “Dial of Destiny”; desno: Indi kao profesor u “Poslednjem krstaškom pohodu” / Fotografije: Profimedia
jul 09 2023, 09:26

Podeli

U čuvenoj sceni iz filma “Raiders of the Lost Ark”, prvog dela onoga što će postati franšiza o profesoru arheologu dr Henriju Džonsu i njegovom vrludanju po svetu u potrazi za artefaktima magičnih svojstava – dok god okolo nema zmija – Marion Rejvenvud (tumači je Karen Alen), vida rane Indijani Džonsu (Harison Ford) u onom potpalublju.

“You’re not the man I knew 10 years ago”, kaže mu Marion.

“It’s not the years, honey… It’s the mileage”, odgovara Indi.

Četrdeset dve godine od premijere “Otimača izgubljenog kovčega” i ceo jedan život kasnije, Indijana je opet tu, i Harison Ford je tu, i Marion je tu.

Samo što su ovog puta tu i godine i kilometraža.

(A tu su i spojleri za novi, verovatno poslednji nastavak u kojem igra Ford, koji kreću na tri, čet’ri…)

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price