Kultura

Druga šansa za posrnule Viktorijine anđele

Victoria's Secret modna revija se vratila. Ali ne onako kako biste očekivali

/ Ilustracija VP / Profimedia
sep 11 2023, 05:00

Podeli

Iako bi neko brzopleto konstatovao kako je u pitanju samo prodaja praćka tangi i nabudženih brusthaltera, istina je da je svaki detalj Viktorijine (loše čuvane) tajne bio konstruisan do tančina: od basnoslovno budžetiranih kampanja, preko radnji koje su uređene da izgledaju kao backstage modne revije, pa sve do plejade sladunjavih body mist mirisa (ako već nemate telo kao Adriana Lima, barem možete da mirišete kao ona).

Ali, u samoj srži tog briljantnog pristupa marketingu bila je Victoria’s Secret modna revija – šou koji je pola vodvilj, pola Nova godina u Vegasu. Jedna od najunosnijih ideja od kad se neko setio da stavi lastiš na gaće (i skoro ingenioznije od toga što je Calvin Klein došao na ideju da se na njega i potpiše).

Više od dve decenije (prva je održana sada već davne 1995) važila je za nešto što se ne sme propustiti, iako je ekstravaganca diskutabilnog ukusa, recimo kao kad bi Barbie režirao Paul Verhoeven. Svaki put je pomerala skalu apsurdne raskoši i mejnstrim estetikom je suvereno vladao normativ glamazonki propisan tamo. Čak i supermodeli jednostavno nisu mislili da su dovoljno super dok im se ne desi prvi angažman za VS (jer tek tada dobiju krila).

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price