JESI LI VIDEO OVO?

Sve srećne škole liče jedna na drugu, dok je svaka nesrećna škola nesrećna na svoj način

Mislim da su se ljudi tada i mrzeli zbog sasvim simpatičnih stvari. Recimo, ovo, moj Tomiću, nisi sigurno čuo, škola "Vladislav Ribnikar" nastala je tako što je ministarstvo prosvete pre 50 godina spojilo dve susedne škole na Vračaru – jedna se zvala "Aleksa Šantić", a druga "Slobodan Princip Seljo". Bila su to vremena boljih ideja, boljih igrica, čak i boljih međuškolskih ratova

maj 10 2023, 12:31

Podeli

Ante Tomić i Dragoljub Draža Petrović se na sajtu Velike priče dopisuju u novoj kolumni “Jesi li video ovo?”

***

Dragi Ante,

To što je većina tvoje generacije iz Srednje vojne škole “Ivo Lola Ribar” na Črnomercu od Titovih pionira prešla u vernike koji o Bajramima, Božićima i Uskrsima pucaju od verništva po zajedničkoj Vajber grupi, i to što sam i ja odrastao u jednoj tvrdoj verničkoj familiji, baš mi je bio šlagvort da ti pišem o tome, ali, video si i sam šta se desilo u Beogradu, u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”.

Nekako sam se zamislio i prebrojavao – otkad je mali K.K. pobio svoje drugarice i drugove na času istorije – u sasvim drugom smeru: koliko se mojih školskih drugara od svih škola u koje sam išao, uključujući i ono Šuvarovo usmereno, sa svim onim smešnim zanimanjima tipa “nosač pene za brijanje” i “sekač prednjih papaka”, usmerilo u kriminal.

Dok smo išli u školu – nijedan, mada nije da nije bilo potencijala ni među njima, ni u vremenu, jer smo mi bili ona baksuzna generacija koja je po završetku škole odmah išla na master zvani Devedesete.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price