Toni
EURO2024

Toliko užasan da ga niko ne želi

... protiv sebe na terenu. Ima li Garet toliko hrabrosti?

Toni Toni / Ilustracija Velike priče
jul 06 2024, 12:25

Podeli

Sve tekstove fudbalskog specijala Velikih priča posvećenog Evropskom prvenstvu čitajte OVDE.

Bilo je potrebno 376 minuta i 54 sekunde da Ajvan Toni konačno uđe u igru; u 94. minutu četvrte utakmice koju je Engleska odigrala na Evropskom prvenstvu, i samo tridesetak sekundi pre nego što će Džud Belingem iz makazica zalediti Martina Dubravku i prekinuti priču koja bi, da je samo do kraja ispričana, bez sumnje postala najlepša bajka turnira.

I nije mu mnogo trebalo da Garetu Sautgejtu svih 376 minuta i 54 sekunde neigranja natrlja na nos. Prvo je, kod onog već pomenutog Belingemovog gola, sjajno zagradio Norberta Đombera i tako Džudu ostavio dovoljno prostora za majstoriju, da bi potom, samo pedesetak sekundi nakon početka prvog produžetka, Ezeov traljavi volej uspeo da preusmeri i servira Hariju Kejnu tačno na čelo, i tako postane jedan od glavnih vinovnika velikog preokreta.

“Toni je bio zgrožen kada sam ga ubacio minut pre kraja utakmice”, rekao je Sautgejt nakon utakmice, kao fol, iako u svakom folu ima pola istine. “Znate, kada igrača tako kasno ubacujete u igru, to je vaš poslednji trzaj. Može se desiti da on ni ne dodirne loptu, i u tom smislu razumem Tonijevu ljutnju. Ne volim da stavljam igrače u tu poziciju, ali sam imao osećaj da bi Toni mogao da unese potpuni haos u protivničke redove.”

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price