Društvo

Zaključana u kabinetu FPN-a

Vreme je bilo neko drugo, i nije opravdanje, naprotiv, ali bilo je tako: stvari poput seksualnog uznemiravanja naših koleginica nisu se shvatale ozbiljno. Da li je i dalje tako?

/ Ilustracija VP / Google Maps
jun 06 2024, 06:00

Podeli

Tekst o Fakultetu političkih nauka i izboru novog dekana Slaviše Orlovića objavljen je 6. juna na Velikim pričama.

***

Svako, valjda, ima lični odnos sa svojim fakultetom. Malo ko, pak, ne bi postojao – doslovno – bez tog fakulteta.

Evo, što bi rekli na mrežama, evo na primer ja. Da nije bilo te zgrade na Voždovcu u Ulici Jove Ilića, ne biste čitali ove redove; kao u “Povratku u budućnost” izbrisao bi se papir pred vama, zabeleo bi se ekran na kojem ovo čitate, umesto njega bi se pojavila neka druga njuška, verovatno lepša, možda i pismenija.

Ne zato što sam na Fakultetu političkih nauka diplomirao, jer zamislite – nisam. Od negde 2002. do 2005, kad već pričamo o tome, moja se akademska karijera razvijala dosta dobro, nisam bio baš vrhunski student ali nisam bio nimalo loš, bilo je tu bogme i desetki, i to neretko.

Takve stvari su se tada, brutalno je ovo mesto, fakultet, prećutkivale, zataškavale ili, u najgorem slučaju – o tome su se pravile fore. Pa smo se i mi smejali toj sceni

Onda je vaš kolumnista počeo profesionalno da piše, onda sam ostao na ta dva ispita (plus diplomski!) do kraja i počeo sebi svake školske godine da obećavam da evo, završiću, ne zbog sebe nego zbog Njih, onda smo se FPN i ja prilično udaljili.

Ali samo fizički.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price