Društvo

Diplomatska večera na Dedinju: “Jesam li vam pričao kada sam kočijama išao kod knjaza Miloša u Kragujevac”

Odlazeća ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u Beogradu “organizovala” je zamišljenu večeru – u formatu pozajmljenom za ovu priliku od Financial Timesa

Fotografije iz arhive Britanske ambasade
jun 09 2023, 10:00

Podeli

Kao diplomata koji živi ili radi u istorijskom zdanju, često uhvatite sebe kako razmišljate o ljudima koji su živeli na istom mestu gde i vi, i u njemu obavljali svoje profesionalne dužnosti. Radoznalost je u ovom slučaju prirodna – interesovanje za istorijske događaje i želja da se razumeju odnosi iz prošlosti, koji su ujedno i osnov za ono što nam se dešava u sadašnjosti.

Nadam se da će mi Financial Times oprostiti što pozajmljujem njihov format i zamišljam kako srećem neke od ljudi koji su u Beogradu iskusili život sličan mom, živeli u istoj kući i radili u istoj kancelariji. (Bilo bi verovatno nefer da biram goste i među mojim skorašnjim prethodnicima, ali nadam se da će mi oprostiti ukoliko ih ne pozovem na ovu večeru.)

Večera bi bila poslužena u mojoj trpezariji u Rezidenciji britanskog ambasadora na zelenom Dedinju, u divnoj, velikoj svetloj kući iz pedesetih sa prelepom baštom punom zelenila i cveća.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price