Biznis
Biznis

Gde su grešili najuspešniji biznismeni u Srbiji

Neuspeh u biznisu je, inače, tabu tema i o njoj se retko meritorno diskutuje u domaćoj javnosti, naročito kad su u pitanju razlozi fijaska

Biznis Biznis i neuspesi / Unsplash/Vladimir Kudinov
mar 23 2023, 17:00

Podeli

Četiri hiljade preduzeća ide u prinudnu likvidaciju.

Agencija za privredne registre (APR) pokrenula je početkom ove godine postupak prinudne likvidacije 3.956 privrednih društava jer nisu poslala finansijske izveštaje za 2019. i 2020. godinu do kraja poslovne 2021. godine, do kada su izveštaji mogli da se dostavljaju prema Zakonu o računovodstvu.

Prema podacima APR-a najveći broj obrisanih privrednih društava bio je registrovan za nespecijalizovanu trgovinu na veliko, konsultantske usluge u vezi s poslovanjem i upravljanjem, delatnosti restorana i pokretnih ugostiteljskih objekata i izgradnju stambenih i nestambenih zgrada. A najveći broj obrisanih preduzetnika bio je registrovan za delatnosti restorana i pokretnih ugostiteljskih objekata, usluge pripremanja i posluživanja pića, delatnost frizerskih i kozmetičkih salona, konsultantske usluge u vezi s poslovanjem i upravljanjem, taksi prevoz, trgovinu na malo u nespecijalizovanim prodavnicama (pretežno trgovina hranom, pićima i duvanom).

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price