Audio Sport

Kraj šljake (AUDIO)

Umesto okruglog traga na mestu šatre, za njim će ostati 22 grend slem titule, 209 nedelja na prvom mestu ATP liste, 36 masters titula, olimpijsko zlato...

/ JACQUES DEMARTHON / AFP / Profimedia
okt 12 2024, 05:34

Podeli

Tekst o penzionisanju Rafaela Nadala za posetioce Velikih priča čita autor. Sve audio tekstove možete da pronađete na striming platformama i na ovom linku.

***

Ako postoji makar i jedan procenat šanse da pobediš u meču koji je izgubljen, govorio je jednom prilikom Rafael Nadal, jedino što ti ostaje jeste da pokušaš. Jer ako ne pokušaš, izgubio si i taj jedan procenat.

Na dan 30. januara 2022. godine, u 22.32 po lokalnom vremenu, Nadalove šanse bile su malo veće.

Kratka forhend dijagonala – kakve je ta iscrpljena i povredama izranjavana leva ruka retko kada u prošlosti slala – sporo je nadletala mrežu na terenu “Rod Lejver arene”.

U očima momka sa druge strane, to je bio čist “penal”. Nonšalantno, bekhendom iz skoka, plasirao je lopticu u ugao terena koji kao da je bio kilometrima udaljen od njegovog protivnika.

Semafor je pokazivao 2:0 u setovima, 3:2 u gemovima uz tri vezane brejk lopte za Danila Medvedeva, a televizori u kladionicama da je preostalo tek 4 odsto šanse da konačan ishod ipak bude drugačiji. Za Rafaela Nadala to je bilo više nego dovoljno.

U naredna dva sata i po seta stala je čitava njegova karijera.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price