Svet

Putinove crvene linije (nakon kojih se ne desi ništa)

Ne treba da se plašite nuklearnog rata zbog krstarećih raketa koje može da lansira ukrajinski pilot sa nekog prestarelog Su-24, pa makar gađao Kremlj

/ Profimedia
sep 14 2024, 05:05

Podeli

Putin je lično poručio ukrajinskim saveznicima da ako se usude da raketama velikog dometa udare po dubini Rusije, to će da se smatra ulaskom zemalja NATO u rat u Ukrajini i „to bi promenilo samo prirodu sukoba“.

Nova crvena linija je postavljena, doduše licemerna jer se ne računa isto ona Rusija kakvu svi vide na kartama i ona proširena u ratu. Kada se nešto desi na Krimu nema istu vrednost za rusko javno mnjenje kao nedavni udar drona u soliter u Moskovskoj oblasti.

Direktan povod za burne reakcije Moskve možda nisu i ti dronovi koliko informacije da je britanski premijer Stramer pričao sa američkim predsednikom Bajdenom o ukidanju restrikcija za primenu raketa iz donacija protiv ciljeva u dubini Rusije.

Stav Putina motivisan je propagadnim potrebama jer mora se domaća javnost primiriti i pokazati da je vodstvo čvrsto i odlučno. Priliku za to stvorili su saveznici jer su pokazali neodlučnost. Neki su rekli da se F-16 može da koristi bilo gde prema proceni ratnih potreba, neki su rekli – samo unutar Ukrajine.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price