Džej Di Vens, kandidat za potpredsednika, brada u politici
Svet

Puna šaka brade

J. D. Vance prvi je kandidat na "tiketu" u SAD sa bradom u poslednjih 75 godina. Da li je to rizik ili nagoveštaj novih vremena?

Džej Di Vens, kandidat za potpredsednika, brada u politici / Brendan SMIALOWSKI / AFP / Profimedia
jul 21 2024, 05:24

Podeli

Lako je otpisati naslov iz Njujork tajmsa od pre neki dan kao pobedu klikbejt taštine nad istraživačkim novinarstvom. Ispod slike potpredsedničkog kandidata republikanske stranke piše: “J. D. Vance je prvi kandidat velike političke stranke sa bradom u poslednjih 75 godina.” Vanessa Friedman, ugledna modna kritičarka stuba američke dnevne štampe, opisuje do tančina Vanceov pojavljivanje u sredu uveče na bini republikanske konvencije. kada je zvanično prihvatio nominaciju za potpredsednika: teget odelo i kravata boje okeana učinili su da izgleda kao deo sveta visoke politike, ali jedan detalj joj nikako nije išao uz sav taj uglađeni konzervativizam.

Njegova brada.

Ne samo što je to potpuno u suprotnosti sa načelima njegovog pajtosa iz partije Donalda Trumpa – koji je svojevremeno i rođenog sina savetovao da se obrije, reći će Don Jr. u Triggered – već postavlja i pitanje koje je sve samo ne površno.

Kad ste poslednji put videli svetskog lidera sa bradom? Političari dijametralno suprotnih ideologija sa različitih krajeva sveta ne slažu se u mnogo čemu, ali im je jedna stvar u ogromnom broju slučajeva zajednička. Jedva ćete među njima pronaći nekog koji ima brkove i bradu. Zbog čega je tako? I šta li je Vance hteo da nam kaže kad je prekršio dugogodišnji tabu svetske politike, i pre svega, Bele kuće?

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price