Zdravlje

Kancer nije kazna ili karma, ni za kralja Čarlsa

Kralj Čarls III odlučio je da svoju bolest – neimenovani kancer otkriven uzgredno tokom operacije benigne prostate – iskoristi da pruži podršku obolelima od raka širom sveta. Oni se suočavaju s brojnim teškoćama tokom lečenja, posebno ako su u siromašnijim zemljama poput naše

Kralj Čarls / Abaca Press / Alamy / Alamy / Profimedia
feb 16 2024, 05:00

Podeli

Tek nešto više od godinu dana od dolaska na britanski tron, kralj Čarls III izdao je jedno posebno saopštenje, u kojem se našla prikladno zapakovana poruka muškarcima, ne samo u kraljevstvu: proveravajte svoju prostatu. Januar mesec bio je zakazan za rešavanje onoga što je britanskog kralja očigledno mučilo izvesno vreme – benigna uvećanja prostate se danas relativno rutinski rešavaju. Nije ni sramota, ima je i onaj plemenite krvi, kao i polovina muškaraca starijih od 50 godina u svetu (ili 80 odsto starijih od 70).

A onda je stiglo još jedno saopštenje, da je kao uzgredna dijagnoza prilikom pripreme operacije prostate, kod 75-godišnjeg monarha otkriven kancer (i to ne prostate).

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price