Lamborghini
Sport

Zašto je uvek važno čiji je Lamborgini

Kako je Miura ostala simbol čuvene rečenice Frenka Sinatra – „Ferari kupuješ kada želiš da budeš neko, Lambo kada si neko...“

Lamborghini Lamborghini / National Motor Museum / Heritage Images / Profimedia
apr 11 2023, 14:49

Podeli

Rođena iz prkosa, kompanija Lamborgini je uspela na papiru nemoguće – da izađe iz senke arogantnog Enca Ferarija i započne novu eru sportskih automobila. Za prelazak iz snova u stvarnost bio je zadužen nesuđeni poljoprivrednik Feručio Lamborgini, koji je uspeo da od skromnog proizvođača traktora postane suvereni don automobilske scene.

Te 1963. godine Dr. Martin Luter King održao je svoj čuveni govor “Imam san” na stepenicama Linkolnovog memorijalnog centra. Hiljadama kilometara od Vašingtona, iste godine, u italijanskoj pokrajini Emilija-Romanja Feručio Lamborgini počeo je da ostvaruje neke svoje snove. Bio je to početak najromantičnije priče u svetu automobila koja u nekom savremenom i mnogo racionalnijem  obliku traje i danas, sedamdeset godina kasnije.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price