Sport

Sve ove godine, dali bi za jednu noć

Analiza finalne serije ABA lige posle dve Zvezdine pobede

Večiti derbi u finalu ABA lige / Dusan Milenkovic / ATA Images / Profimedia
maj 16 2024, 18:37

Podeli

Razlika između leta i pada je samo u tome što pad ima izvestan završetak. Posle 38 minuta i 19 sekundi druge utakmice četvrtfinalne serije Evrolige u Madridu, između Reala i Partizana, uz 15 razlike na semaforu za gosta, crno-beli su živeli let. Tim je bio na polukorak od Fajnal fora Evrolige i obezbedio je prednost domaćeg terena u ABA ligi, što je važan preduslov za osvajanje jadranske titule. Već u sledećoj sekundi let se pretvorio u pad. Jer je završetak bio izvestan.

Opšta tuča u Madridu brzo je konvertovana u nesrazmerne kazne za njene glavne aktere, Partizan je u čudnoj atmosferi izgubio obe utakmice u Beogradu, a zatim prokockao i prednost u majstorici, a evroligaški timovi (i ne samo oni) su crvenim zaokružili pojačanja koja su među crno-belima pikirali. Jadranska titula posle pet teških, iscrpljujućih utakmica i neigranje Košarkaške lige Srbije učinili su da euforični navijači ne prepoznaju da je završetak bio izvestan.

Ni kada je Nikola Mirotić misterioznom odlukom – koja uopšte nije tako misteriozna – debelo pokvario planove front ofisa crno-belih, ni kada je Lesor zamenjen Kaminskim, a Dante Egzum Pi Džej Doužerom, ni kada je svojeglavim odlukama najboljih igrača upropašćen veliki broj neizvesnih završnica u Evroligi, ni u jednom od tih trenutaka navijači Partizana nisu mogli da pretpostave da je let zapravo pad.

Posle dve utakmice finalne serije ABA lige i dve pobede Crvene zvezde na domaćem bunjištu, crno-beli su prinuđeni da se pogledaju u ogledalo. I oni koji raspolažu novcem i dovode igrače, i oni koji primaju platu od Partizana za svoje košarkaške delatnosti na parketu, i oni koji Partizan bodre. Letu je kraj, a prekoputa njih je realnost i strah od neuspeha.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price