Zlatan Ibrahimović
Sport

Suze u Kadetu i kolači tetke Hanife: Kako je Zlatan pobedio mrak

Između dva foršpila pesme od koje nije odustao, izgorela je velikim požarom budućnost koju je sudbina Ibri namenila. Došlo je vreme za penziju

Zlatan Ibrahimović Zlatan Ibrahimović / GABRIEL BOUYS / AFP / Profimedia
jun 05 2023, 04:00

Podeli

Godbye. Tom je rečju od šest slova i bez tipfelera San Siro u penziju ispratio (svoje) fudbalsko božanstvo. Čovek koji se proglasio fudbalskim Spasiteljem pre nego što je i ostatak sveta to morao nevoljno da mu prizna, svetitelj đavoljih rogova i jedan od najboljih napadača od kad je loptanja – da, o Zlatanu Ibrahimoviću je reč – rekao je fudbalu „zbogom“.

Nije bilo plakete i zlatnog sata – samo suze. Za 988 utakmica, 573 gola, 32 trofeja i otprilike 25 godina koliko je fudbal činio boljim. Za sve autsajdere, daleko od domovine i daleko od sigurnosti, za odbačene i neprihvaćene, za sve neprilagođene koji su tumarali po mraku, Ibrahimović je podmetnuo požar ispod sopstvene sudbine.

Ovo je priča o tome.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price