Arsenal
Sport

Projekat Arsenal: Vaskrsenje ili teorija o zrnu i ćoravoj koki

Videli smo dovoljno argumenata u ovoj sezoni da zadržimo skepsu oko spremnosti Arsenala da već sad napadne titulu ili završnicu UCL

Arsenal Arsenal / Photo by Who’s Denilo ? on Unsplash
jul 07 2023, 05:00

Podeli

Nedeljno veče spuštalo se na London. Ledeno, jer je na kalendaru pisalo 22. januar, a temperatura se upravo u tim trenucima spustila na minus 4. Vrelo, jer je Eddie Nketiah u 90. minutu iščupao pobedu protiv Manchester Uniteda, jedinog rivala koji je do tog trenutka uspeo da pobedi nezaustavljivu četu Mikela Artete.

Šut za pobedu bio je dvadeset peti koji su tog popodneva uputili ka mreži iznenađujuće čvrstog rivala, koji je i sâm bio u impresivnoj seriji – jedan poraz u 20 takmičarskih utakmica. Nketiah je neplanirano preuzeo glavnu ulogu u napadu tima, jer se ključno letnje pojačanje Gabriel Jesus iz Katara vratilo sa težom povredom. Jesus će na teren izaći tek 12. marta, ali je te januarske večeri izgledalo da problema neće biti – Nketiah je postigao dva gola Unitedu i četiri u pet postmundijalskih utakmica. Momak koji pre Katara nije startovao nijedan ligaški meč i na  terenu proveo ukupno 143 minuta, dočekao se na obe noge u novoj ulozi.

Tom pobedom Arsenal je zaokružio polusezonu, neobičnu, jer nisu igrali nijednom sa Cityjem i Evertonom, a jesu po dvaput sa Unitedom i Spursima. Zaokružili su je onako kako su je i odigrali – kao tim sa šampionskim ambicijama. Posle 19 kola sakupili su 50 bodova. PEDESET! Pet bodova više nego City. Pet bodova više nego Invincibles iz 2003/04. Ako vam je matematika baš toliko slaba – to je ritam za sto bodova na kraju sezone, što je u istoriji lige učinila jedna ekipa (City 2017/18). Arsenal se vratio.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Tagovi:

Velike price