Sport

Hungaroring, trka koja je slomila Gvozdenu zavesu

Hungaroring i domaći ljubitelji F1 neguju ljubavnu vezu kojoj ni raspad SFRJ, ni sankcije, ni tranzicija nisu ništa mogli. Ali ova je trka još veća od toga

/ Ilustracija VP / Profimedia
jul 20 2023, 05:00

Podeli

U knjigama piše da je 9. novembra 1989. godine, svega pet dana nakon što se na protestima u Istočnom Berlinu okupilo pola miliona građana, srušen Berlinski zid. Ipak, premotavanje događaja koji su doveli do sloma hladnoratovske podele vraća nas na tradiciju otpora u Mađarskoj.

I dok stariji pamte revoluciju iz 1956, sudbonosni raskid naših suseda s Moskvom označila je simbolično prva buka F1 bolida u Istočnom bloku.

Hungaroring s noćenjem, oglas je koji početkom leta u stopu prati sve posetioce društvenih mreža. Nevidljivi algoritam je naročito nemilosrdan prema nama, ljubiteljima Formule 1. Ostalima je to dobar podsetnik da za šaku evra iz prve ruke mogu doživeti deo F1 magije, na svega par sati vožnje od Beograda. Verujte nam na reč, sadržajniji vikend nećete lako pronaći…

Gas ispod sovjetskog šinjela

Juna 1986. u dalekom Meksiku Dijego Maradona je visoko podigao “Boginju” i u Puminim kopačkama drsko, kako je samo on znao, ušao u grupu besmrtnih.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price