Tur de Frans
Sport

Fama o biciklistima

Tour de France danas je po medijskoj popularnosti treći sportski događaj u svetu, odmah iza Olimpijskih igara i Svetskog prvenstva u fudbalu

Tur de Frans Tur de Frans / Nico Vereecken / Panoramic / Profimedia
jun 28 2023, 05:00

Podeli

Zaboravite velelepni Stade de France, nebrojene košarkaške hale i arene – nacionalni ponos trikolora se brani svakog leta pedalama, na ugrejanom letnjem asfaltu.

Kao najpopularniji sportski proizvod Francuske čuvena biciklistička trka Tour de France se početkom jula održava po 110. put. Očekivanja su velika, jer titulu nakon prošlogodišnje pauze ponovo napada Slovenac Tadej Pogačar. Domaćini se ipak nadaju senzaciji i vožnji života Davida Gadua…

Ipak se okreće

Šta je to što poput magneta privlači milione posmatrača, podjednako one koji uživo prate šareni špalir bicikala u sprintu i gledaoce koji na televizoru upijaju svaki kadar?

Tokom tri nedelje i dvadeset jedne etape učesnici pređu i više hiljada kilometara kroz ravnice, polja, vinograde, šume, padine i strmine. Taj spoj kadrova koji su na granici sporta i turizma čini da “Tur” bude poput Zabavnika zanimljiv svima, od 7 do 77.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price