Sport

Bio je to Pariz 2024.

Najdugovečniji utisci, najbolji sportisti, najveća razočaranja Olimpijskih igara: Veliki okrugli sto

Olimpijski plamen i Ajfelova kula, 8. avgusta 2024. / JOEL SAGET / AFP / Profimedia
avg 12 2024, 10:58

Podeli

Postoji ona, domaćim tabloidnim sajtovima posebno omiljena, priča o “plavom ponedeljku”. “Blue Monday” je najteži i najdepresivniji dan u godini, i mada je od portala do portala njegov datum “klizan” – nešto ko trapava sedmica, je li – uglavnom se smatra da pada posle novogodišnjih blagdana, kada su jutra mračna, a treba se vratiti na posao…

Mnogo plavlji “Blue Monday” je ponedeljak, 12. avgust, i svaki ponedeljak, svake četvrte godine, po svršetku Olimpijskih igara. Petnaest punih dana živeli smo sport i pravili planove oko sporta, petnaest punih dana gledali smo najbolje sportiste sveta u najpopularnijim i najčudnijim disciplinama, najveće zvezde (mislimo na Snoop Dogga, naravno), petnaest punih dana smo bili zdrave patriote i baš se ložili na svoje. I možda Olimpijske igre ne uspevaju, kao nekada (ako su ikada?) da zaustave ratove, ali skrenu pažnju sa dostine sukoba i domaćih budala.

Kako bismo vam pomogli da bolje preživite “Plavi ponedeljak”, okupili smo krem regionalnog sportskog novinarstva, što će reći oprobanu ekipu Velikih priča, da saznamo koji su bili njihovi glavni utisci. Za pet olimpijskih krugova, pet sagovornika i makar šest pitanja, da se ne naljuti Antarktik.

Pa da krenemo…

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price