kriptovalute
Pronađeno u prevodu

Koliko imaš bitcoina: Kako je princip “ruka ruku mije” propao zajedno sa kriptotržištem

Predstojeća pravna bitka odlično pokazuje koliko su glavni kripto igrači postali tesno povezani pre nego što su tržište zahvatili problemi

kriptovalute Kriptovalute / Freepik/Velike priče
jun 07 2023, 05:00

Podeli

Tekst koji je objavio The Wired za Velike priče priredio je Ognjen Terzin.

Likvidator bankrotirane kripto berze FTX pokušava da od druge bankrotirane kripto firme povrati gotovo 4 milijarde dolara za svoje poverioce. Njujorški sud će nakon saslušanja zakazanog za 15. jun odlučiti da li će FTX-u dozvoliti gonjenje kripto zajmodavca GGC-a (skraćenica za Genesis Global Capital) zbog isplata za koje tvrdi da su izvršene neposredno pre kolapsa berze.

Imovina GGC-a, koji je u januaru podneo zahtev za bankrot nakon što je nastradao u povratnom udaru prouzrokovanom padom FTX-a, procenjuje se na svega 5 milijardi dolara. Dozvoli li sud FTX-u da nastavi s gonjenjem GGC-a, uslediće pravna bitka sa nultom sumom.

“Ako su sva potraživanja FTX-a legitimna“, objašnjava Ram Ahluvalija, izvršni direktor kompanije Lumida Wealth, “povraćaji za GGC-ove kreditore biće veoma niski.”

Predstojeća pravna bitka odlično pokazuje koliko su glavni kripto igrači postali tesno povezani pre nego što su tržište zahvatili problemi.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price