Politika

Od koga se naoružava Srbija: Kao kada birate “mercedes” ili “lada”

Orijentacija odbrambene industrije Srbije na tehnološku podršku firmi iz članica NATO-a je primetna na vašaru naoružanja "Granit-2023" na batajničkom aerodromu. U NATO-u se pažljivo prati da li Srbija i dalje čini "istočni greh" nabavkama naoružanja iz Kine (i ne daj bože iz Rusije)

“Granit 2023” / Foto D. Ostojić/Ministarstvo odbrane Republike Srbije
апр 30 2023, 05:00

Podeli

Otvorena tema je gde se sada Srbija zaista nalazi u vreme sukoba velikih sila, posebno u kontekstu predstojeće borbe za prevlast na globalnom prostoru između SAD i Kine. Istočni greh Srbije, posebne veze sa Rusijom, sada su tema koja postoji samo za unutrašnje potrebe, za preparaciju javnog mnjenja koje istrošeni penzionisani generali i pukovnici sa provladinih TV kanala ubeđuju da Bahmut samo što nije pao, evo već nekih osam meseci, a onda će ruska vojska u jednom dahu izaći do Lavova i Ivano-Frankovska i onda na puškomet od Poljske.

Istina je da se Srbija priprema za veliki povratak u saradnju sa NATO-om, raketaši i piloti lovci uskoro će u Bugarsku na gađanje na poligonu Šabla.

Prošlog vikenda strani posmatrači, oni iz obaveštajne branše, verovatno su vrlo pažljivo posmatrali šta se dešava na vojnom vašaru na aerodromu “Pukovnik Milenko Pavlović”, Batajnica. Imali su šta da vide.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price