Kako da izgradite dobar život Podcast

Zašto osuđujete druge i šta to govori o vama?

Koliko smo empatični, zašto nam fali empatija i kako da ne osuđujemo druge, tema je 30. epizode podkasta “Kako da izgradite dobar život”

/ Ilustracija VP / Freepik
nov 18 2023, 09:45

Podeli

Ljudi će često u svakodnevnom govoru reći: “Žao mi je zbog toga što ti se dešava.” Koliko njih je iskreno kada to kaže i zaista oseća to dok izgovara? Ova rečenica će odavati utisak empatije, ali će zapravo predstavljati simpatiju. Za razliku od empatije, koja povezuje ljude, simpatija ih razdvaja.

Koliko smo empatični, zašto je važna empatija i da ne osuđujemo druge, govori psihoterapeutkinja Mia Popić u 31. epizodi podkasta “Kako da izgradite dobar život”.

Šta jeste a šta nije empatija? U čemu je razlika između empatije i sažaljenja?

Kako se ponaša neko ko nema empatije? I kakva je veza između nedostatka empatije i osuđivanja drugih?

Podkast se bavi pitanjem zašto osuđujemo druge i šta nam osuđivanje drugih govori o nama. Da li na taj način pronalazimo izgovore za neke svoje postupke, da bismo se osećali bolje?

Misli se da je empatija važna za onoga prema kome je usmerena, ali zašto je u stvari važno da imamo empatiju zbog svog razvoja?

I kako da budemo empatični: Da li se empatija može naučiti?

Podkast “Kako da izgradite dobar život” možete slušati na svim platformama – Spotify, Deezer, Podcast.rs, Apple Podcast, YouTube – ili na sajtu Velikeprice.com.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price