Najopasniji rezultat
Najopasniji rezultat Podcast

Podcast Najopasniji rezultat, E01: Vidić protiv Džajića, izbori u FSS-u

Ko se plaši legendi? Ko ih zloupotrebljava? Kako je postalo toliko važno ko je predsednik Fudbalskog saveza? I gde su tu Miljan Miljanić i Slaviša Kokeza...

Najopasniji rezultat Podcast Najopasniji rezultat / Ilustracija/Velike priče
mar 13 2023, 10:43

Podeli

Podcast Najopasniji rezultat svakog ponedeljka ponudiće slušaocima drugačiji sportski sadržaj – retrospektivu i analizu najvažnije velike priče iz minule nedelje, uz sagovornike “iz kuće”, novinare i urednike Velikih priča, uz analitičan pristup i u pokušaju da se teme o kojima se priča osvetle iz nešto drugačijih uglova.  Za sve one koji ne vole opšta mesta, klišeizirane izjave o sportu i hajp, podcast Najopasniji rezultat biće “oslobođena teritorija”.

Uroš Jovičić sa svojim gostima – mada će ih on nazvati svojim novinarskim “starijim burazerima” – u prvoj epizodi secira izbore u Fudbalskom savezu Srbije, a to nikako nije samo sportska tema. Biće tu malo politike, malo više igara moći, malo nostalgije…

Kada se poslednji put dogodilo da u nekoj izbornoj trci budu dva čoveka od autoriteta, dva legitimna kandidata za poziciju za koju se bore? Kada se – da malo preformulišemo pitanje – poslednji put dogodilo da se ne glasa samo za jednog čoveka, od koga će zavisiti i kada sviće i ko sudi večiti derbi i ko smenjuje selektore?

Možda predstojeći izbori u Fudbalskom savezu Srbije (utorak, 14. mart) neće doneti drugačiji rezultat u odnosu na prethodnu rečenicu, ali je makar postupak bolji. Kako je to rekao nesuđeni kandidat za predsednika FSS, Branislav Nedimović, ovi izbori su “praznik demokratije”. Kakvi su svi drugi izbori kod nas, Nedimović nije ni daleko od istine.

Ova “predizborna kampanja” pokazala je da sintagma “jedan čovek” može da bude tumačena na različite načine. Sa jedne strane je jedan čovek iz jednog kluba, sa iste strane je jedan čovek navijač tog kluba i oko njih je čitava državna mašinerija, koju je Zoran Panović odavno nazvao “boljševičkim sistemom”. Sa druge strane je jedan čovek – a vi ćete sami proceniti ko je po scenariju dobar a ko loš momak – koji je ustao protiv sistema.

Kako je u oktobru benzinska pumpa i zvanično (a sve je počelo jednom Krstajićevom konferencijom pred Mundijal 2018.) postala važan toponim srpskog fudbala?

Ko je u srpskom fudbalu decenijama bio “najdublja država”, a ko je u srpskom fudbalu predstavljao “najpliću” moguću državu?

Šta su tom “srpskom fudbalu” Nemanja Vidić i Dragan Džajić?

Kakav bi bio Džajićev život da je za 45. rođendan odlučio da se povuče na svom vrhuncu i kakav bi bio život Nemanje Vidića ako bi, nekim čudom, pobedio na ovim izborima?

Kako će jedan čovek i još jedan čovek u FSS-u primeniti model grada Beograda i kako je Dragan Džajić pretvoren u nečiji “plan B”? Koji će, očigledno, uspeti…

O svemu tome i o još mnogo čemu, uz posebnu pesmu za kraj podkasta, razgovarali su Uroš Jovičić, Marko Prelević i Veljko Miladinović.

Podcast “Najopasniji rezultat” možete slušati na svim platformama – Spotify, Deezer, Podcast.rs, ApplePodcast – ili na sajtu Velikeprice.com

 

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price