Football Manager
Najopasniji rezultat Podcast Sport

Novogodišnji specijal: Fudbal menadžer, igra naših života

Zašto su trener Totenhema i neki klinac koji je upravo dobio kompjuter i instalirao Menadžera prvi put u životu - zaista drugari

Football Manager Svi koji igraju Menadžera, osejaću se kao deo iste ekipe, gde god rasli, koliko god godina imali… / Screenshot YouTube
jan 01 2024, 06:00

Podeli

Pred vama je 30. epizoda podkasta Najopasniji rezultat u produkciji Velikih priča. Specijalna, jer ne ide utorkom, kako smo vas navikli, već prvog dana u godini, kada su stomaci puni – svejedno da li salatu zovete ruskom ili francuskom – kada se na televizoru smenjuju Bečka filharmonija i ski skokovi i kada se gleda dobar premijerligaški fudbal.

U danu koji je izmišljen za velike snove, pred vama je priča o velikim snovima i nečemu za šta bi reč “igrica” ili “video igra”, bila pejorativ.

Fudbal menadžer, u svim svojim iteracijama, u poslednjih 30 i više godina, fenomen je koji okuplja zaljubljenike – neko bi rekao i zaluđenike – bukvalno svih uzrasta i sa svih krajeva sveta da kojih je stigla “lektrika” i sa njom uređaji koji će da vam omoguće sate i sate, dane i godine, besomučnog bavljenja time kako će da izgleda tim na sledećoj utakmici, ko je nezadovoljan platom i kako dobro odgovoriti zluradim novinarima na konferencijama.

Ova epizoda posebno je zanimljiva jer trojac koji vas vodi kroz bespuća Menadžera, ali i svoja lična (vrlo zabavna) iskustva sa ovom igrom, najviše se razlikuje po godinama. Vlada je rođen 1973, Marko 1983, a Uroš 1995. godine. Zato su i njihova iskustva ulaska u svet Menadžera totalno različita, ali su njihove priče u biti iste.

Kako su se zaludeli ovim fenomenom? Zašto je Vlada 1993. išao na drugi kraj Beograda zbog par sati sreće? Kako je Marko u internet kafeu instalirao Menadžera samo da dva sata zadovolji dušu? Na koji način je Uroš “kovertirao” svoje odluke i igrao na daljinu?

Koje su timove uvek prve uzimali? Koje su igrače uvek vodili za sobom?

Koji su im najveći uspesi? Koja su im najveća razočarenja?

I zašto su i Ange Postekoglu, trener Totenhema, i neki klinac iz sela sa 50 stanovnika koji je upravo dobio kompjuter i instalirao Menadžera prvi put u životu – zaista drugari.

(I zašto poneki tekst za Velike priče kasni od kad smo spremajući se za ovu epizodu, instalirali Menadžera posle višegodišnjeg tihovanja?)

Na sva ova pitanja Velike priče odgovaraju u 30. epizodi Najopasnijeg rezultata.

Slušajte nas na svim audio platformama i na YouTube!

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price