Večiti derbi
Najopasniji rezultat Podcast Sport

Najopasniji rezultat: Večiti derbi kakav smo želeli + Mamić OUT + Sarajevo auć

Zašto Partizan mora da slavi remi, šta slave Bad blue boysi i kako se smrklo u Sarajevu da u Mostaru svane

Večiti derbi Večiti derbi / Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia
mar 12 2024, 17:30

Podeli

Pred vama je 39. epizoda podkasta Najopasniji rezultat u produkciji Velikih priča.

Epizoda koja dolazi posle burnog vikenda, ali na nesreću svih nas koji se bakćemo ovim podkastom, ne može se o svemu pričati istovremeno. Zato smo odlučili da fokus ovoga puta bacimo na domaće teme jer iako je odigran derbi u Premijer ligi i poslednji okršaj Gvardiole i Klopa u tom takmičenju (možda i ikada), situacija se realno nije ništa promenila u odnosu na 37. epizodu podkasta koja je bila posvećena upravo engleskom fudbalu i ulasku u poslednju fazu na Ostrvu.

Pošto je ova epizoda jedna klasična domaćica – što bi rekao jedan drug iz Sašinih krajeva, “domaćica smotana kao kad majka ponjavu zavije” – okupila se i domaćinska ekipa, Saša Ibrulj i Juraj Vrdoljak, sa standardnim domaćinom Urošem. Juraj Vrdoljak je napisao 17 tekstova za Velike priče i bogami smo se načekali da mu ovde čujemo glas. Inače njegov glas – unutrašnji glas – možete čitati osim na Velikim pričama i na Telesportu, a njegov stvarni glas možete slušati u navijačkom podkastu Iza pjace, koji je nedavno pokrenut i koji prati život oko splitskog Hajduka.

Govorili smo o svemu što je ovih dana važno u domaćim fudbalima.

O tome da li je Dinamo raskrstio sa Tuđmanovom zaostavštinom i da li ovo znači da je Zdravko Mamić stvarno OUT?

O tome kako se Sarajevo i Željo, pa, raspadaju po šavovima? I zašto je Borac Banjaluka već kaparisao titulu? I Saletu najvažnije pitanje: može li Velež da prestigne ove sezone Zrinjski u bh. prvenstvu?

I naravno, o tome šta se sve dešavalo tokom 172. večitog derbija?

Odmah smo saopštili rezultate interne ankete o sudijskim odlukama i ti će vam se rezultati svideti. Ako volite tenziju 🙂

Međutim, pričali smo i o fudbalu i o tome koliko je derbi zapravo bio dobar i zabavan za gledanje. Pa tako možete čuti šta je želeo Duljaj, šta je želeo Milojević, koji deo plana i jednog i drugog trenera je uspeo, gde su pogrešili (i oni i njihovi igrači) i ko bi na kraju trebalo da bude zadovoljniji?

“Igrači Partizana branili su na kraju telima svoj gol”, citirali smo i svoje prijatelje u podkastu. A mi telima branimo poslednju odstupnicu normalnosti u razgovoru o domaćem fudbalu. Normalnosti koja je ozbiljno ugrožena, a o tome će Jure ispričati jednu Instagram-ramazansku priču. Bilo je zabavno u ovoj epizodi 🙂

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price