Nikola i Luka
Najopasniji rezultat Podcast Sport

Najopasniji rezultat – košarkaški specijal: NBA živi Jokićevu eru

Može li iko (ozbiljno) da ugrozi Nagetse, pregled svih "naših" i male kućne čarolije jednog Luke

Nikola i Luka Nikola i Luka / USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia
okt 29 2023, 09:12

Podeli

Pred vama je 20. epizoda podkasta Najopasniji rezultat u produkciji Velikih priča, specijalna zbog toga što je u njoj glavna tema bila košarka. Kada smo prošli put razgovarali o košarci, ima tome mesec dana, najavili smo da će košarkaške epizode biti ređe jer je ova rotacija manja od fudbalske, ali da ćemo vam se pojaviti na ekranima makar jednom mesečno – i ispunili smo obećanje.

U ovoj epizodi u kojoj slavimo mali jubilej, kroz priču o našim ljudima u NBA ligi, Uroš Jovičić, Toni Lazarušić i Miloš Jovanović govorili su o novoj NBA sezoni, koja je počela pre neki dan.

Bilo je dovoljno dase govorimo o „našim“ iz nekoliko razloga – da ne bismo trajali kao epska pesma uz gusle, jer ljude to najviše zanima i što je najvažnije, jer su „naši“ vrlo relevantni i svaka priča o njima, zapravo se dotiče velikog broja timova.

Jedini naš trener u ligi je Darko Rajaković, trener Toronto Repotrsa, o kome sjajnu priču možete da pročitate na Velikim pričama, iz pera Tonija Lazarušića.

U prvom planu je bila priča o Nikoli Jokiću i zanimljivoj tezi koji su na početku nove sezone izneli NBA punditi. U post-lebronovskoj eri imaćemo mini eru borbe između dva igrača – obojica imaju par bolnih ispadanja iz plej-ofa, obojica imaju dve MVP nagrade i po jedan šampionski prsten. U pitanju su Jokić i Adetokumbo.

Odgovorili smo na pitanja:

  • Da li je moguće zaustaviti Jokića i kako?
  • Ko su mu izazivači na Zapadu?
  • Zašto je njegovo „osoblje“ bolje od Janisovog?
  • I zašto je favorit za titulu i ove sezone?

Toni je secirao sve hrvatske košarkaše u ligi, Miloš sve srpske, a posebnu pažnju posvetili smo Luki Dončiću. Čovek koji voli košarku i koji toliko voli da igra, da uspeva tim odnosom da prevaziđe i sliku koju je stvorio u jednom trenutku prošle sezone da samo kuka i drami. Ponovo igra pobedničku košarku i ubacuje lude koševe. Ako se ne dogodi veliki prasak u Dalasu, ili Kajri Irving ne ode u Hamas, ova sezona bi mogla da bude zanimljiva za Maverikse u rasponu od sjaja do očaja.

Toni, Miloš i Uroš su se kladili i ko će biti šampion i ko će biti MVP.

Sve to slušajte na svim audio platformama i na YouTube.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price