Kako da izgradite dobar život Podcast

Koji je recept za ljubav?

Brojevi stvarno nemaju nikakve veze ni sa emocijama ni sa seksom, a posebno ne sa dušom, poručuje 46. epizoda podkasta "Kako da izgradite dobar život"

/ Image by macrovector on Freepik
mar 09 2024, 05:00

Podeli

Znamo da ne postoji recept za ljubav ali volimo da čujemo koliko je čega potrebno brojčano da bi veza uspela. Na primer koliko seksa, koja je najbolja razlika u godinama, koliko je potrebno da se neko preboli, nakon koliko meseci je u redu da kažemo „volim te”, kad tačno je okej da se uselimo zajedno, ali i koliko incidenata je dovoljno da bih izašao/izašla iz ove priče.

U 46. epizodi podkasta “Kako da izgradite dobar život” sa psihoterapeutkinjom Ivom Branković razgovaramo tome koliko čega je potrebno za dobru vezu i zašto brojevi ne igraju nikakvu ulogu.

  • Zašto ljudi često postavljaju neka od spomenutih pitanja ako nema tačnog odgovora?
  • Parovi često dođu na terapiju sa pitanjem koliko često treba imati seks u vezi, šta je pozadina pitanja o tome?
  • Kada bi trebalo nekome reći “volim te” i zašto je ovo pitanje ljudima toliko važno?
  • Zašto se onda rade istraživanja ako ne bi trebalo da guglamo odgovore na ova pitanja i ako brojevi ne igraju važnu ulogu u vezama?
  • Zašto mislimo da nam je potrebno da nam neko kaže kako se tačno stvari rade i zašto nam u partnerskim odnosima ne trebaju brojevi?
  • Kako proveriti, ne sa Guglom nego sa sobom, koliko čega nam zapravo treba u vezi?
  • Na kraju pustimo brojeve, ali kako i šta umesto toga?

Pratite podkast “Kako da izgradite dobar život” na Spotify, YouTube i svim audio platformama.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price