Oči ne lažu, Čiko
Najopasniji rezultat Podcast Sport

Halali Huso materi

Nova epizoda podkasta Najopasniji rezultat i priča tri stara havera ljuta o (ne)rešenim fudbalskim prvenstvima u Evropi

Oči ne lažu, Čiko Oči ne lažu, Čiko / Velike priče/Profimedia
apr 23 2024, 18:45

Podeli

“Halali Huso materi” je izraz koji u Bosni i Hercegovini (a neko bi rekao i dalmatinskoj Zagori) ljudi koriste kad je stvar rešena. To je što je. Ne vredi sekiracije. Toliko primenjiv izraz na 45. epizodu podkasta “Najopasniji rezultat”. Jer u njoj standardni domaćini i standardni ko-domaćini Vlada i Miho, pričaju o najvećim fudbalskim ligama i razvoju situacije u njima.

Inter je šampion. Skudeto je zvanično potvrđen i to u derbiju della Madonnina, a Simone Inzagi dokazao je da ipak nije dunster, nego trener čija kvalitativna kriva ide ka gore. I mogla bi da nastavi, naročito ako u letnjoj trenerskoj zbrci koja se očekuje, Simone krene put izlaznih vrata Đuzepe Meace.

Na tom stadionu dugo nije bilo vlasnika kluba. Obavešteni izvori kažu da bi razlog mogao da bude to što on možda više nije u fizičkoj mogućnosti da dođe bilo gde, a neki drugi izvori kažu da nije ni tako loše što je on daleko od kluba. Ipak, vlasnička neizvesnost i nestabilnost priliva sredstava nateraće Inter da prodaje.

Ali, po cenama koje nameće, može li Inter ikoga da proda?

Miho: “Mislim da su u konkurenciji za prodaju tri igrača – Bastoni, Lautaro i Tiram”.

Uroš: “Misliš da Barela nije na prodaju?”

Miho: “Po ceni koju Inter traži, Barela bi više koštao neki klub, nego što bi im se isplatio. Ova trojica su pokazala da mogu da se snađu u različitim kontekstima. Barela nije.”

Vlada: “Di Marko je takođe opcija za prodaju, ali premalo je bogatih klubova koji igraju sa tri pozadi…”

U sličnoj situaciji je i drugi klub koji je već obezbedio titulu. Bajer Leverkuzen ima pregršt zanimljivih igrača, ali kada se u računice uvedu njihove povrede, ili godine, ili specifičnost pozicija, opet ih nema previše za kojima će bogati klubovi trčati. A pitanje je i ko će želeti da ode, sada kada je Xabi najavio da ostaje i naredne sezone.

Miho: “To je njegov veliki investicioni rizik. Njegova vrednost posle ove sezone može samo da opada…”

Vlada: “Ako osvoje sva tri trofeja ove sezone bez poraza, bio bih sklon da tvrdim da je to najbolja nečija sezona u istoriji sporta. Ako bi uzeo Bajernu back-to-back…”

Miho: “Ma ja mislim da on čeka Real…”

A Real više ništa ne čeka. Jer je dobio ono što mu je godinama trebalo – Džuda Belingema. Ako su šampionske trke u Italiji i Nemačkoj “halali Huso materi”, onda je i sa Realovim konkurentima ista priča. Real Madrid je za klasu najzdraviji tim u Evropi i to ne po zdravstvenom biltenu nego po osnovama na kojima je građen. Pokazali su to i protiv Mančeste sitija.

Protiv Sitija za koga naš mali podkast trojac nema konsenzus može li da izgubi koji bod do kraja Premijer lige. Uroš misli da ne može i neće. Vlada misli da ne bi trebalo. A Miho misli da hoće sigurno. Kao i svi ostali.

Dali smo na kraju i minut mržnje koju Vlada oseća prema Ten Hagu i obznanili raspored do kraja Najopasnijeg rezultata.

Malo li je na ovoliko fudbala?

Podkast Najopasniji rezultat slušajte na YouTubeu i na svim striming platformama.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price