Džud.
Najopasniji rezultat Podcast Sport

Džud Belingem na putu ka najvećem svih vremena

Drugačiji od svoje generacije, upadljivo bolji od konkurencije, lider fudbalske budućnosti

Džud. Džud. / Ilustracija Velike priče
okt 31 2023, 18:00

Podeli

Do skoro bi se svi stanovnici Stauerbridža opkladili da nikada u njihovom malom gradu u Zapadnom Midlendsu, nije živeo važniji čovek od Semjuela Džonsona. To je onaj pisac koji je zabeležio da „sve predstave ljudske umetnosti, na koje gledamo sa pohvalom ili čuđenjem, jesu primeri neodoljive sile upornosti…”

A onda se u istom tom gradiću rodio dečak koji će i pre svog 21. rođendana potvrditi ove Džonsonove reči. Džud Belingem je čudo prirode o kom se s pravom govori kao o budućnosti fudbala koja nam je već ušetala u živote.

Zato je pred vama 21. epizoda podkasta Najopasniji rezultat, u produkciji Velikih priča, u kojoj nema više tema i nema lutanja u traženju odgovora o pitanjima koja su obeležila protekli fudbalski vikend. Tema je samo jedno ime – Džud.

U nešto užoj rotaciji nego inače, Uroš Jovičić i Vladimir Novaković posvetili su se seciranju svih važnih faktora koji su Belingema i sve nas koji u njegovim igrama uživamo, doveli baš do ove tačke.

Otkrili su zašto je Džud po svemu drugačiji od ostalih klinaca koji iz omladinskog prelaze u seniorski fudbal i kako je on već sa 16 godina bio toliko mentalno čvrst da je mogao da se nosi sa prekaljenim engleski niželigaškim igračima koji igraju za minimalac i prolaze kroz kostobrane. Objasnili su zašto se Belingem razlikovao i od svih drugih mladih talenata koji su stigli u protočni bojler za igrače poznatiji kao Borusija Dortmund i zašto je sve što mu se do sada dogodilo bilo toliko logično. Pa i prelazak u Real Madrid. Pa i ovakav, totalno sulud početak sezone u kojoj je bez premca, za klasu najbolji igrač kog imamo priliku da gledamo.

U ovoj epizodi čućete i hrabru ocenu koliko je Belingem daleko od Džerarda, Lamparda i Skolsa, centralnih veznjaka zlatne engleske generacije, koliko je daleko od Runija (verovatno najboljeg engleskog fudbalera 21. veka) i Bobija Čarltona (verovatno najboljeg engleskog fudbalera svih vremena).

Na kraju, govorilo se i o poređenju onoga što radi Džud i što su sa 20 godina radili Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi.

Ovu i sve ostale epizode slušajte na svim audio platformama i na YouTube kanalu Velikih priča.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price