Kultura

Za koga je Tejlor Svift?

Ako ste ikada postavili to pitanje, a posebno nakon pretnje zbog kojih su otkazani koncerti u Beču — vi definitivno niste njena ciljna grupa

Fanovi Tejlor Svift pevaju i plešu u centru Beča, dan posle otkazivanja serije koncerata zbog potencijalnog terorističkog napada / WOLFGANG HAUPTMANN / APA / Profimedia
avg 11 2024, 05:39

Podeli

“Spremala sam se godinama na ovo.”

“Planirali smo odmor baš u ovom periodu.”

“Karte nisu bile jeftine.”

Ovo su samo neki od komentara, napisanih na različitim jezicima, ali i na baš ovom kojim se govori na ovom delu Balkana, a povodom otkazivanja sva tri bečka koncerta muzičke zvezde Tejlor Svift, zbog planiranog terorističkog napada.

Dve osobe, mlađe od dvadeset godina, i navodno povezane sa terorističkom organizacijom ISIS uhapšene su istog dana, a za dvema se u trenutku nastajanja ovog teksta i dalje tragalo.

Grad Beč je želeo da na neki način izađe u susret razočaranim fanovima, tako da je za sve one sa kupljenim kartama obezbeđen besplatan ulaz ili popust za pojedine muzeje i izložbe.

Na svakom koraku organizovano je druženje “Sviftija”, oni se okupljaju na ulicama, trgovima, slušaju najpoznatije pesme, grle se i plaču.

To ovako opisano zvuči pomalo patetično i infantilno, nešto što se “po difoltu” ismeva, ali kada se uzme u obzir da jezgro ciljne grupe čine žene, baš mlade žene, mahom žene ispod 30 godina, čitava priča dobija jedan potpuno novi nivo.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price