Kultura

Šta je stvarno “brat summer”?

Nema više zahteva za lepotom, ni za letnjim telom ni za Barbi nobelovkom – ovog leta smo polupane i vrištimo

Scena iz spota za pesmu “Guess” Charlie XCX i Billie Eilish / Charli XCX / Ferrari / Profimedia
avg 12 2024, 05:30

Podeli

Čini mi se da, otkad znam za sebe, sa svakim novim letom dolazi novi trend. Novi trend ne podrazumeva nužno komad odeće „te-i-te” ili određenu vrstu naočala, nego stoji više kao stvar sveukupne „estetske percepcije leta 20 (nastavi niz)”. U paketu onog što smo nazvali „estetskom percepcijom leta” nalazi se i odeća i sok koji se pije i mesto na koje se izlazi i kakvom dečku ili devojci se pruža ljubav i brend patika i marka cigareta (ili zabrana pušenja!) i lenjost i rad i tip odvažnosti i tip maničnosti i tip cele palete osećanja.

Paleta letnjih osećanja može da se definiše u sklopu sezone, po „estetskoj percepciji” koju ta godina nosi. Neke godine ona nosi različite nijanse ružičaste, neke plave, neke zelene. Katkad je fluoroscentna, katkad je nežnih boja. Hrabra ili skromna, ali ipak, na kraju uvek – opuštena, razdragana i sretna.

Leto je 2024. godine. Volim leta i istovremeno ih ne volim. Estetska percepcija kroz koju sam stasavala delila se na dve kategorije u meni kao detetu; na dva objašnjenja leta, na dva objašnjenja egzistencije u znoju. Jedna je bila stvarna, životna, leto 2000-ih i ranih 2010-ih. Estetska percepcija tih leta bila je strašno uzbudljiva, strastvena i ulična. Mislim da hip-hop nikada više neće biti toliko bitan kao tada.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price