Saltburn
Kultura

Šta je starije Saltburn ili internet kao glavni glumac?

Priča kreirana između interneta, talentovanog gospodina Riplija i omiljenog glumca generacije Z

Saltburn Saltburn / James Gillham / Shutterstock Editorial / Profimedia
jan 06 2024, 05:00

Podeli

Ako ste ovih, prazničnih dana, na mrežama proveli više vremena nego što je trebalo (a verovatno jeste), niste mogli da ne vidite mimove koji su opisani sledećim rečenicama “ona scena na groblju” ili “scena u zajedničkom kupatilu” ili “Džejkob Elordi kad”.

Sve i da niste gledali najnoviji film Emerald Fenel, engleske rediteljke, glumice i scenaristkinje, jasno vam je da je u pitanju referenca na “Saltburn”, koji je u nedelji za nama bio najgledanije ostvarenje na platformi Amazon Prime.

Ako ga niste preskočili, onda vam je još zabavnije, jer vam je jasan i kontekst tih scena. Jasno vam je da je dosta toga improvizacija glumca Barija Kogana. I jasno vam je zašto “Murder on the Dancefloor” trenduje na platformama Spotify i TikTok.

I zašto se pevačica Sofi Elis Bekstor snimila kako đuska uz svoj pomalo zaboravljeni hit. Cinici će reći, pa da, klasika, internet prati filmsku i televizijsku produkciju, reaguje u trenutku i kreira sadržaj vezan za ono što je aktuelno.

Ali čini se da, nakon “barbihajmera”, internet više nije u funkciji nečega što prati “glavnu radnju”, internet je sada gotovo pa ravnopravni “učesnik” glavne radnje.

Kako?

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Tagovi:

Velike price