Ričard Gad u seriji Baby Reindeer na Netflixu
Kultura

Kako smo svi postali stalkeri

O stvarnosti i fikciji u novom Netflix hitu “Baby Raindeer”

Ričard Gad u seriji Baby Reindeer na Netflixu / Netflix / Everett / Profimedia
apr 28 2024, 05:00

Podeli

sent from my iphone

sen form my iphon

sent From my Iphone

senttt frm my i Phone

Ne, ovo nije greška u tekstu, niti “glitch” u vremenu i/ili prostoru, već način da se, ljudi koji su odgledali novu seriju “Baby raindeer”, potpuno vrate na atmosferu novog Netflix ostvarenja, a koje je u nedelji do 21. aprila pogledalo više od 13 miliona gledalaca.

Sedam epizoda gledaoci prate kako se prednjihovim očima odvija(ju) zločin(i) za koji/e osećaju da bi uz samo minimalnu promenu ponašanja i navika — mogli da prestanu.

Ali, fora je upravo u tome što — ne bi mogli.

Što bi se pronašao drugi način za njihovo izvršenje. Novi medij. Nova žrtva. I tako u krug.

O čemu se radi u seriji koja je, kako vole da pišu u naslovima članaka da bi se bolje pozicionirali na Google pretrazi, “zaludela svet”? U pitanju je istinita (autobiografska) priča koju potpisuje Ričard Gad (jedan od scenarista popularne tinejdžerske Netflix serije “Sex education”), koji ujedno i igra glavnu ulogu — odnosno samog sebe, osobu koja se našla na meti serijskog stalkera. Tj. stalkerke, osobe u svojim četrdesetim godinama koja je uplakana svratila na njegovo radno mesto, a kojoj je Gad (u seriji Doni Dan) platio čaj iz sažaljenja.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price