Ričard Gad u seriji Baby Reindeer na Netflixu
Kultura

Kako smo svi postali stalkeri

O stvarnosti i fikciji u novom Netflix hitu “Baby Raindeer”

Ričard Gad u seriji Baby Reindeer na Netflixu / Netflix / Everett / Profimedia
apr 28 2024, 05:00

Podeli

sent from my iphone

sen form my iphon

sent From my Iphone

senttt frm my i Phone

Ne, ovo nije greška u tekstu, niti “glitch” u vremenu i/ili prostoru, već način da se, ljudi koji su odgledali novu seriju “Baby raindeer”, potpuno vrate na atmosferu novog Netflix ostvarenja, a koje je u nedelji do 21. aprila pogledalo više od 13 miliona gledalaca.

Sedam epizoda gledaoci prate kako se prednjihovim očima odvija(ju) zločin(i) za koji/e osećaju da bi uz samo minimalnu promenu ponašanja i navika — mogli da prestanu.

Ali, fora je upravo u tome što — ne bi mogli.

Što bi se pronašao drugi način za njihovo izvršenje. Novi medij. Nova žrtva. I tako u krug.

O čemu se radi u seriji koja je, kako vole da pišu u naslovima članaka da bi se bolje pozicionirali na Google pretrazi, “zaludela svet”? U pitanju je istinita (autobiografska) priča koju potpisuje Ričard Gad (jedan od scenarista popularne tinejdžerske Netflix serije “Sex education”), koji ujedno i igra glavnu ulogu — odnosno samog sebe, osobu koja se našla na meti serijskog stalkera. Tj. stalkerke, osobe u svojim četrdesetim godinama koja je uplakana svratila na njegovo radno mesto, a kojoj je Gad (u seriji Doni Dan) platio čaj iz sažaljenja.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price